CAMU

Tänään syntymäpäiviään viettävä Camu Wentzel tunnettiin 2000-luvun alkupuolella The Muff -nimellä Naked-yhtyeen keulakuvana, ja bändi oli kovaa vauhtia matkalla kohti suurempia lavoja rapakon taa. Yhtyeestä riippumattomista syistä tuo nousukiito kuitenkin katkesi täysin yllättäen, ja pian Camu huomasi talsivansa New Yorkin katuja taskut tyhjinä ja kitara selässään.

Pikakelaus tuosta hetkestä tähän päivään pitää sisällään muun muassa baarin pitoa New Yorkissa, kukoistavan jäätelöbisneksen kehittelyn, muuton Havaijille sekä perheellistymisen, ja viimein tämä lahjakas biisintekijä myös julkaisee uutta musiikkia! Tänään julkaistu Empire State of Sound -single on ensimmäinen osa trilogiasta, jossa matkataan ympäri maailman.

”Kirjoitin ja äänitin ensimmäisen version Empire State of Soundista asuessani East Villagessa New Yorkissa. Biisi ei ole vain noiden hyvin aikojan ylistys, vaan myös suoraa puhetta siitä energiasta, motivaatiosta ja vastauksista, joita sain tuon kaupungin kaduilta vaikeina aikoina. New Yorkissa voi tapahtua niin paljon silmänräpäyksessä”, Camu toteaa ja lisää New Yorkin olevan se kaupunki, jossa hän löysi itsensä, elämän rakkautensa ja koki juttuja, joita hän vaalii ikuisesti.

Empire State of Soundin näyttävä video on kuvattu New Yorkissa Camun vanhoilla kotiseuduilla.

”Halusin taltioida videoon jotain persoonallista ja autenttista, ja nämä kadut ovat niitä, joita olen tallannut joka ikinen päivä vuosien ajan. Tunnen kulmakuppilat ja niiden tyypit tuntevat minut. Videossa on jopa täysin suunnittelematon kohta, jossa tapaan kadunmiehen, jolle minulla oli tapana antaa rahaa päivittäin”, videon itse myös ensimmäistä kertaa ohjannut Camu kertoo samalla edelleen fiilistellen tuota hauskaa sattumusta.

Kevin Vonesperin kuvaamaan videon sessioissa meni lopulta vain kaksi tuntia – olivathan sävelet ja mestat niin selvät. Camu toteaa tämän ajan tuntuvan hyvin hedelmälliseltä ja selkeältä myös kaikilla muilla tavoilla, on juuri oikea aika luoda jälleen uutta.

”Seitsemän vuoden hiljaiselon jälkeen tuntuu hyvältä paljastaa mitä kaikkea olen kokenut näiden vuosien aikana niin musiikissa kuin henkilökohtaisessa elämässänikin. Naked on ollut yhtyeeni teini-iästä lähtien, mutta nyt olen kahden lapsen isä, joka asuu Havaijilla. Siinä välissä on ehtinyt tapahtua paljon.”

”Vaikka Nakedia ei ole koskaan kuopattukaan, tässä uudessa julkaisussa kyse on siitä, kuka minä olen eli Camu, ja Camun musiikki on mielessäni aina kuulostanut tällaiselta”, samalla CAMU-yhtyeen virallisesti lanseeraava Camu toteaa tyytyväisenä.

Booking

Carolin Büttner
Agent / Promoter / Graphic Design

tel: +358 (0)50 3257879 
e-mail: carolin(at)nem.fi

Tour