Doom Unit

Rock-koneisto Doom Unit julkaisi kolmannen albuminsa “III” 23.8.2013. Albumia enteili “Get Away” -single, joka on soinut toukokuusta alkaen radioissa.

Doom Unitin vauhdikas ura starttasi vuonna 2009 radion Starba-kilpailusta, josta se nappasi kultasijan alunperin suomalais-amerikkalaiseen kauhufilmiin sävelletyllä “Killing Time” -viisullaan. Yhtyeen debyyttialbumi “Cross the Line” meni suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle 2 ja nelikkoa vietiin hurjaa vauhtia lavoilta toisille. Ahkeran kiertämisen jälkeen oli aika keskittyä toiseen albumiin “The Burden of Bloom”, joka sekin singahti albumilistan TOP20:en. Valtaisaa livesuosiota nauttiva nelikko on saanut nyt valmiiksi kolmannen “III”-albumin, jonka myötä se pakkaa jälleen syksyllä kiertuevankkurinsa. Luvassa on bändille tunnusomaista tiukkaa livemenoa koko syksyn ajan.

Kokoonpano on toisen albuminsa jälkeen kokenut miehistönvaihdoksen. Basistin virkaa hoitaa niin levyllä kuin livenä Doom Unit -albumien tuottajanakin toiminut Happoradion kitaristi AH Haapasalo.

“Yleistempo uutukaisella on hieman rivakampi kuin kahdella aiemmalla levyllä, mutta kyllä sieltä tuttua laahausta ja fiilistelyäkin löytyy”, kuvailee lopputulosta säveltäjä-sanoittaja sekä laulaja-kitaristi Jape.

Levyllä on rullaavien rock-rallien lisäksi syvälle meneviä isoja balladeja. Jo viime vuoden puolella julkaistu “.45” löytyy levyltä albumiversiona. “‘The Circle’-biisi on oma suosikkini. Siinä on paljon hienoja juttuja. ‘Crawler’ taas on toista ääripäätä eli menoa riittää meidän mittakaavassa niin että antabukset helisevät nivusissa, kun sitä pääsee livenä tamppaamaan!”, Jape fiilistelee.

Booking

Rowan Rafferty
Managing Director / Agent / Promoter

tel: +358 (0)50 585 7300
e-mail: rowan(at)nem.fi
assistant: carolin (at)nem.fi

Tour

18/07/2018
Tammerfest, Klubi
Tampere